TRASEE

Descoperă orașul SIBIU

1. General 14.62 km
Pentru a cunoaște cu adevărat Sibiul trebuie să îi descoperi toate poveștile și istoriile. De aceea înainte de toate orice turist trebuie să desfășoare un traseu complet în urma căruia va descoperi cu adevărat ce înseamnă Sibiu.
2. Ecumenic 8.27 km
Sibiul a fost întotdeauna unul dintre centrele importante spirituale ale Transilvaniei și al României. La Sibiu este sediul Mitropoliei Ortodoxe a Ardealului si sediul Episcopiei Evanghelice a Transilvaniei. La Sibiu găsești ortodoxi, romano-catolici, greco-catolici, evanghelici, calvini, mozaici. La Sibiu găsești biserici vechi de când orașul în sine, mânăstiri sau capele, toate acestea scriind pagini importante din istoria orașului.
3. Militar 2.79 km
Sibiul nu a fost cucerit vreme de 700 de ani. De aceea otomanii îl considerau „Orașul Roșu” iar papa de la Roma îl considera drept un bastion al creștinătății. Sibiul a avut cel mai complex sistem de fortificații cu cinci sau chiar șase linii de apărare, cu turnuri și bastioane, cu porți bine apărate. Urmele acestui sistem au rezistat până astăzi și poate fi descoperit de către fiecare turist.
4. Românesc 3.02 km
Sibiul a fost centrul emancipării românilor din Transilvania. Aici a existat ASTRA, Mitropolia ortodoxă, banca românească și sediul partidului românilor. La Sibiu au avut loc cele mai importante evenimente din istoria românească a ultimelor două secole. Un astfel de traseu îți descoperă lupta strămoșilor noștri pentru libertate.
5. Economic 3.3 km
Sibiul a rămas un centru important economic al Transilvaneii și mai apoi al întregii Românii. La Sibiu au funcționat cele mai importante bresle medievale. Aici se găseau cele mai bune arme, se folosea cel mai pur aur și se depozita sarea transilvăneană. Renașterea a adus cei mai puternici bancheri, iar ultimele secole au dezvoltat importante fabrici. Această istorie poate fi încă descoperită pe străzile sibiene.
6. Sibiu - Must see 4.08 km
Dacă ești în grabă prin Sibiu poți să îi afli cele mai importante povești urmând un traseu simplu care îți va descoperi istoria orașului în numai câteva ore.
HOME      TOP