Galerie

CAPELA SFÂNTUL ȘTEFAN

Piata Albert Huet 17, Sibiu

Audio (405.75K)

Legenda, istoria și arheologia punctează cu toate existența în perioada medievală a trei capele ce gravitau în jurul bisericii parohiale cu scopul de a asigura necesarul de lăcașuri de cult ale comunității.

Capela Sfântului Ladislau a fost construită în secolul al XIII-lea și refăcută în stil gotic două secole mai târziu. În această clădire a funcționat biblioteca orașului. Zidurile sale erau parte a zidurilor de fortificație ale cetății. Pe unul din pereții interiori a existat prima reprezentare a Sibiului, lucrarea fiind realizată în mijlocul secolului al XV-lea. Capela a fost dărâmată la finalul secolului al XIX-lea pentru a permite o mai bună conectare a pieței cu restul zonei istorice.

Capela rotondă este cea mai veche clădire din acest loc fiind construită în secolul al XII-lea. Ea a funcționat la început ca și capela greavului comunității pentru ca apoi să devină capelă a comunității și osuar. Aceasta dispare în secolul al XVI-lea când probabil zidurile i se prăbușesc.

Cea de a treia capelă, cea a sfântului Ștefan a rezistat în timp fiind astăzi o casă de locuit. Capela a fost construită în secolul al XIV-lea. Din vechea capelă se mai menține absida poligonală și resturi de pictură murală, pictură ce îi reprezintă pe sfinții Ștefan, Cristofor sau scena lapidării. Modificarea majoră este realizată la începutul secolului al XIX-lea, Johann Bobel punctând modificările suferite de vechiul lăcaș. Lucrări de restaurare au fost realizate la mijlocul secolului al XX-lea și la începutul celui următor.

facebook  twitter  google+  pinterest  email  

În zonă

Atrium Classic Cafe (20 m)
cafenea Piața Mică 16, Sibiu

Centru Informare Turistica Piata Huet (27 m)
centru de informare Piata Huet 1, Sibiu

Centru Informare Turistica Casa Luxemburg (34 m)
centru de informare Piața Mică 16, Sibiu

HOME      TOP