Galerie

CASA CALFELOR

Piata Albert Huet 3, Sibiu

Audio (355.34K)

Breslele medievale europene aveau în componență și lucrători ce se formau și învățau a deveni maeștri pietrari, măcelari, croitori sau altceva. Aceștia erau calfele, ajutoarele breslașilor. În Europa medievală exista tradiția și obligația unei călătorii de inițiere a calfei într-un alt oraș la o anumită distanță de orașul său de baștină. Astfel calfa călătorea, învăța, descoperea lumea și revenea apoi acasă cu o nouă perspectivă asupra vieții, asupra lumii culturale europene.

Astăzi Sibiul este cel mai estic oraș care menține această tradiție a calfelor călătoare. Anual calfe pietrari, lemnari sau fierari, vin la Sibiu din toată Europa, dar mai ales din mediul german și învață meserie printr-o serie de restaurări comandate pentru monumentele Sibiului.

Casa este construită peste zwinger-ul ce leagă prima centură de cea de a treia a cetății medievale. Din acest motiv clădirea are patru nivele în Orașul de Jos și doar două în Orașul de Sus. Elementele interesante ale casei sunt cele două steaguri de vânt, unul datat în 1690 și celălalt în 1743. Clădirea a ars în 1977 dar a fost restaurată, descoperindu-se picturi de influență renascentistă. În ultimii ani clădirea a fost restaurată reintrând între principalele monumente ale Sibiului.

facebook  twitter  google+  pinterest  email  

În zonă

Kleines Cafe (10 m)
cafenea Piata Huet 3, Sibiu

Cafe Wien (36 m)
cafenea Piata Huet 4, Sibiu

Centru Informare Turistica Piata Huet (65 m)
centru de informare Piata Huet 1, Sibiu

HOME      TOP