Galerie

CASA KARL ȘI MICHAEL BRUKENTHAL

Avram Iancu Nr. 8,Sibiu

Audio (347.58K)

Clădirea este construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Este considerată a fi reprezentativă pentru construcțiile patriciene realizate în această perioadă. Clădirea care a existat pe aceast loc a aparținut familiei Ritter, iar Michael Brukenthal a luat-o ca zestre căsătorindu-se cu fiica acestora. El a reclădit casa. Elementele medievale se mențin în pivnița edificiului. Construcția anterioară a fost integrată.

Clădirea este considerată a fi un bun exemplu de împărțire a unei case după funcțiile pe care le rezolvă. Pe lângă funcția particulară, ea avea și un scop public, aici proprietarul desfășurându-și activitatea de guvernator. Clădirea este construită în stilul care s-a impus la mijlocul secolului al XVIII-lea în Transilvania, cel al barocului vienez. Spre sfârșitul secolului mai sus menționat în incinta curții se afla o capelă, astăzi neputând fi localizată.

Clădirea are un plan dreptunghiular format din cinci corpuri. Exceptând corpul principal, toate celelalte corpuri au suportat serioase modificări în timpul secolului trecut. Primul corp este format din subsol, parter și etaj, al doilea corp este organizat asemănător, celelalte trei având doar parter. Fațada prezintă în continuare elementele tipice care organizează o fațadă baroc, printr-un soclu, parter înalt despărțit de etaj printr-un brâu orizontal și o cornișă profilată.

facebook  twitter  google+  pinterest  email  

În zonă

Muzeul de Farmacie (82 m)
muzeu Piața Mică 26 parter, Sibiu

Museum Cafe (106 m)
cafenea Piața Mică 23, Sibiu

Amber Cafe (120 m)
cafenea Piața Mare 14, Sibiu

HOME      TOP