Galerie

STATUIA MARIEI THERESIA

Str. Gladiolelor nr. 4, Sibiu

Audio (325.54K)

Statuia a fost inaugurată în 27 iunie 1909, fiind amplasată în fața orfelinatului romano - catolic pe care împărăteasa l-a patronat și al cărui nume îl purta. Dorința sibienilor a fost aceea de a comemora memoria marei împărătese habsburgice care a ocrotit Sibiul în timpul domniei sale.

Sculptorul statuii a fost Konstantin Kleber din Budapesta, bustul fiind realizat în bronz. El a fost contractat de către autoritatea locală. Complexul romano - catolic în fața căruia a fost amplasată statuia a dat numele cartierului Terezian.

Partea superioară a soclului este redată amplu, fiind decorată cu rozase stilizate și eșarfe din piatră. Bustul statuii este îmbrăcat în elemente ce aparțin costumului de paradă al Imperiului, precum mantia și colierul cu medalie. Pe lângă acestea remarcăm existența unei eșarfe la gât, precum și o broderie dantelată.

Ansamblul original reținea existența statuii unui copil orfan ce depunea o ghirlandă de flori la picioarele împărătesei. De asemenea rozasele de astăzi erau continuate de eșarfe de piatră. În jurul statuii exista un perimetru îngrădit înconjurat de baluștrii de piatră conectați de lanțuri de fier forjat. Acestea elemente nu au fost refăcute.

facebook  twitter  google+  pinterest  email  

În zonă

Museum Cafe (871 m)
cafenea Piața Mică 23, Sibiu

Muzeul de Etnografie Saseasca Emil Sigerus (882 m)
muzeu Piata Mica nr. 21, Sibiu

Centru Informare Turistica Piata Huet (890 m)
centru de informare Piata Huet 1, Sibiu

HOME      TOP